Kom med i Det Hemmelige Selskab for Historie

Vær sammen om historien. Vi mødes i forår og efterår på dit bibliotek til samtaler om det der ændrede historien.

Som en særlig aktivitet under ”Bibliotekernes festival for historie” kan du som biblioteksbruger nu blive medlem af Det Hemmelige Selskab for historie. Hvis din interesse er vakt, så læs med her.

Det Hemmelige Selskab for Historie er en gruppe du mødes med lokalt på dit bibliotek. I foråret 2024 er tre gange indtil videre planlagt med 30 minutters oplæg fra forskere og historikere, der bliver sendt live fra et sted i Danmark. Oplæggene efterfølges af samtale i gruppen om dagens emne. Det Hemmelige Selskab fungerer som opvarmning til Bibliotekernes festival for historie i uge 47, Deltagerne er derfor særligt inviteret til festivalens hoveddag, lørdag den 23. november 2024. Til denne afslutning vil der være debat, samtaler og frokost på dit bibliotek.

Det Hemmelige Selskab handler om historie og samvær. Deltagerne skal ikke læse nogen bøger på forhånd. Men biblioteksformidleren vil samle og formidle litteratur, billeder og anbefalinger, som møderne tager udgangspunkt i. Vi sørger også for kaffe og småkager.

Hvornår er det?

Tors, 14. marts 2024 Kl. 16.30 – 18.00 
Blinde Vinkler. Billeder af kolonien Dansk Vestindien v/ Mette Kia Krabbe Meyer, seniorforsker P.h.d, Det Kongelige Bibliotek.

Tors, 4. april 2024 16.30 – 18.00 
Hekseforfølgelse i Danmark og museet Hex v/ Lulu Anne Hansen, Ph.d. Chef for Kulturhistorie, Sydvest Jyske museer.

Torsdag, 2. maj 2024 16.30 – 18.00
Hvad var Storlockouten 1899, også kendt som Hungerkrigen, og hvorfor er den stadig samfundsrelevant i dag? v/ Kristian Bonde Jørgensen, museumsinspektør ved Arbejdermuseet 

Er det noget for dig?

Spørg på dit bibliotek om de har planer om at deltage eller kig på listen herunder over de kommuner, der indtil videre deltager.

Ballerup Bibliotekerne
Billund Bibliotekerne
Fredericia Bibliotekerne
Herning Bibliotekerne
Gentofte Bibliotekerne
Gladsaxe Bibliotekerne
Odense Bibliotekerne
Roskilde Bibliotekerne
Solrød Bibliotek og Kulturhus
Vordingborg Bibliotekerne
Aalborg Bibliotekerne

I dag