Om festivalen

Bibliotekernes festival for historie er en årlig vidensfestival arrangeret af de danske central- og folkebiblioteker, sammen med Det Kgl. Bibliotek. Det er i uge 47 at biblioteker rundt i hele landet giver formidlingen af faglitteratur og historie et spark bagi. Med foredrag, livestreaming og historieklubber bliver årets tema udfoldet med oplæg fra historikere, forfattere og fagfolk på landets museer. Arrangementerne er for alle og enhver der er nysgerrige på de begivenheder og historier der formede Danmark.

Festival består af

  • Hoveddagen: en festivaldag på biblioteket med samtaler, samvær, frokost og livestreaming med kendte oplægsholdere.
  • Live i stuen: online foredrag og samtaler fra med eksperter fra landets museer henover festivalugen
  • Det hemmelige Selskab: en landsdækkende historieklub med diskussion og oplæg fra fagpersoner
  • Lokale arrangementer og udstillinger på de deltagende biblioteker

Med festivalen er det målet at skabe større opmærksomhed omkring historien og de mange materialer og digitale samlinger man finder på biblioteker og museer.

Er dit bibliotek med? Tjek dit bibliotekshjemmeside eller spørg dem når du kommer forbi. Det er op til det enkelte folkebibliotek at afgøre om de deltager aktiviteterne og hvor meget de ellers vil gøre ud af det. Flere online aktiviteter vil under alle omstændigheder være for alle i hele landet.

“Bibliotekernes festival for historie” finansieres af et samarbejde mellem de danske centralbiblioteker med det formål at synliggøre folkebibliotekernes digitale samlinger om kulturarv og historie.