Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Lokalt: Er klassesamfundet tilbage?

november 21, 2023 Kl 19:00 21:00

Litterære perspektiver på tidens store diskussion

Klassesamfundet er tilbage på dagsordenen. I hvert fald hvis man ser film og læser bøger. Men har det egentlig nogensinde været væk? Og hvad vil det overhovedet sige at tilhøre en socialklasse i dag? Hvem er arbejderklassen, hvad er en underklasse, og hvordan ser overklassen ud i Danmark i 2023? 

Klasse handler om kamp, om skam og fortrængninger, om psykologi og sociologi, om os selv i forhold til de andre, og ikke mindst om vores ophav, der bliver ved med at leve videre i os, ligegyldigt hvor meget vi forsøger at slippe væk fra det. Vi skal dykke ned i nobelprisvinderen Annie Ernauxs sociale selvbiografier, kigge nærmere på Édouard Louis overvejelser om forholdet mellem kultur, seksualitet og socialt ophav, samt diskutere, hvad forfattere som Glenn Bech og Yahya Hassan kan fortælle os, om hvad klasse er, og ikke er, i Danmark i dag. For vi forstår ikke samfundet, hvis ikke vi forstår, hvordan samfundet også finder sted i os selv.

Litteraturkritiker og journalist Matthias Dressler-Bredsdorff præsenterer et foredrag, hvor vi skal se nærmere på tidens vigtigste litterære perspektiver på klassediskussionen – med et internationalt og filosofisk udblik, der runder såvel Karl Marx som sociologen Pierre Bourdieu.

Matthias Dressler-Bredsdorff (f. 1988). Cand.mag. i Litteraturvidenskab, kritiker ved Dagbladet Information, forhenværende lektor på Sorbonne i Paris.

Dronning Margrethes Vej 14
Roskilde,