Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Lørdag: Den Kolde Krig – foran og bag os

november 25, 2023 Kl 11:00 12:30

Atommagter, stormagter, propaganda og overvågning, efterretningstjenester og stedfortræder-krig. Alle sammen bekymrende ord, som vi pakkede væk for næsten 35 år siden. Nu er verden igen vendt på hovedet.

Var Danmark klar til forsvar?

I lørdagens første oplæg præsenterer vi en samtale mellem lektor ved Forsvarsakademiet Peter Viggo Jakobsen, koldkrigshistoriker og museumsleder ved Langelands Museum Peer Henrik Hansen og museumsinspektør Ulla Varnke Egeskov fra koldkrigsmuseet REGAN Vest. I samtalen gennemgås tilstanden af det Danske forsvar og civile beredskab under Den Kolde Krig. Derefter diskuteres dets tilstand i dag, hvor vi måske er på vej tilbage til en ny kold krig. Det giver anledning til at stille spørgsmålene: Var Danmark klar til kamp under Den Kolde Krig? Er vi klar til at forsvare os mod en ny potentiel trussel i dag? Samtalen modereres af Gustav Flyvbjerg Maindal fra Roskilde Bibliotekerne.

Samtalen streames direkte ud til dit lokale bibliotek og der vil være mulighed for at stille spørgsmål. Arrangementet er en del af Bibliotekernes Festival for Historie.

Arrangementet er en del af Bibliotekernes Festival for Historie. I år er festivalens tema: Når verden verdens på hoved. Så vær med når vi spørger: Hvad skaber historiens store brud og omvæltninger?

Sted og lokale: Streames til dit lokale bibliotek