Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

Rom: Arkitektur til låns igennem århundrederne

november 20 Kl 19:00 20:00

Byen Rom består af mange historiske lag. Den er præget af forskellige arkitektoniske stilarter fra antikken frem til i dag. Igennem århundrederne har man bygget videre på det, der lå der i forvejen. Antikken har været det store ideal, man gerne ville ligne. Men man ”lånte” også ganske håndfast af fortiden ved at genbruge de mange byggematerialer, der var tilgængelige i form af forladte bygninger fra Romerrigets storhedstid.

Det fortæller professor i kunsthistorie Maria Fabricius Hansen og tegneserieskaber Lars Horneman om i foredraget, som tager afsæt i deres anmelderroste bog, Rom: En arkitekturhistorie (Arkitektens Forlag, 2022), der er en introduktion til Roms arkitektur og byrum. Bogen giver et overblik over Europas arkitekturhistorie fortalt gennem Roms arkitektoniske forandringer igennem århundrederne. Tegningerne illustrerer teksten, men indgår samtidig som selvstændige forløb af fortællende billedserier. I bogens tegnede illustrationer har Lars Horneman gjort det til en særlig pointe at låne på kryds og tværs af historien.

Foredraget vil handle om Roms arkitektur, med et særligt fokus på, hvordan arkitektoniske tegninger demonstrerer byens langvarige praksis med at genbruge bygningsmaterialer og strukturer. Derudover vil det gennemgå, hvordan disse illustrationer kan fortælle historien om væsentlige ændringer i Roms arkitektoniske landskab gennem historien.